The Musical Box: Ett snack med Bo Åkerström

onsdag 31 mars 2010

Ett snack med Bo Åkerström

Ibland är det här jobbet riktigt kul. Har idag gjort en intervju med Bo Åkerström, professor i medicinsk kemi vid Lunds Universitet. Men han är inte bara det, Bo Åkerström är mannen bakom kultbandet Torsson. Han är dessutom uppväxt i Jönköping.

Min intervju med honom handlar om allt från vilken gata han växte upp på till J-södra och fotbollsmatcherna mot Grimsås, någon gång i mitten eller slutet av 60-talet.
Bo Åkerström bodde faktiskt bara ett par kvarter från mitt föräldrahem. Han bodde längst ner på Trollhättegatan, nere vid Kortebovägen, jag bodde på Trollhättegatan 32.

Men då var det naturligtvis ingen som anade vad som komma skulle med Torsson. Dessutom gick vi tydligen på samma skolor, Talavid, Junedal och Peset, men han några år före.

Det kan förresten bli en spelning för Torssons del i Jönköping senare det här året. Nåt är på gång, men klart är det inte. En liten dröm Bo Åkerström har är dock att få göra någonting ihop med J-södra, kanske inför någon match eller nåt sånt, avslöjade han. Det har varit på gång förr men aldrig blivit av.


Bilden på Bo Åkerström är en pressbild hämtad från Torssons hemsida, tagen av Love Ekenberg. Skivkonvolutet är från Torssons senaste platta Det fjärde bästa bandet i Lund, som kom 2007.



Nu blir det till att lira torssonplattor hela helgen. Det fjärde bästa bandet i Lund är kanon.
Det här är enligt Bo Åkerström listan över de bästa lundabanden:

1. Sinners
Ohyggligt bra band, där dessutom Kiddie Mancini, som spelat med Torsson, fanns med. Men Sinners har ju lagt ner, så Torsson är väl trea nu då...

2. Langhorns
Instrumentalband som lirar surfmusik. Finns inget bättre.

3. Damn
Mycket blås, piano och storband. Har gjort mycket eget bra och dessutom varit kompband till Timbuktu.

4. Torsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar