The Musical Box: Tuff rockkväll i Jönköping

lördag 27 mars 2010

Tuff rockkväll i Jönköping

Det blev en riktigt tuff rock´n roll runda igår kväll. Först Mats Ronander och Ronander Blues på Eddes Äntligen Fredag. De kom inte igång förrän nästan tre timmar efter utsatt tid, men bra var det.
Ronander kan riva av en och annan blueslåt och är överjävlig på munspel. Bengan Blomgren på sin stratocaster var kvällens behållning. Han lirade gitarr så det till och med Canned Heat hade blivit avundsjuka. Nikke Ström, den gamle basisten, var också hur bra som helst.
Kvällens bästa nummer: Wish You Would. Yardbirds gamla rockklassiker från mitten av 60-talet.

Sen bar det av ner till Bongo Bar och 18 års åldersgräns. Babian, från Skåne lirade. För första gången i livet fanns jag med på en gästlista, och det ville jag inte missa.
Vilket jävla röj. Babian är svårlyssnade på skiva, men live är de suveräna. Har inte haft så kul på en konsert på länge. Kvällens behållning live: Bandets egen tolkning av Elvis klassiker Fever...Feber i skånsk översättning. Och sen var Skaka röv jävligt kul.

Träffade hela gänget och gjorde en lång intervju med dem. Ett kul gäng med mycket åsikter. Och smarta är de också, till skillnad från en del andra rockers.
Kvällens tredje behållning: Det visade sig att Babian tryckt upp sina två album på vinyl, upplagor på 500 skivor bara. Men nu har jag båda. De första NYA LP-skivor jag köpt sedan 1990. Jethro Tulls A Little Light Music, var det då.

Sen går det rykten om att Tomas Ledin spelade i Konserthuset igår kväll också.


Bilderna är tagna av David Tonér, som hängde med hela kvällen och hade ett tufft jobb. Han fick öl spillt över sig och fick trängas med folket framför scenen på båda ställena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar