The Musical Box: Några favoriter 9

fredag 9 april 2010

Några favoriter 9

Det är april och snön är snart borta. Här är en ny laddning med mina favoritlåtar. Det var ett tag sedan senast.

Couldn´t Get it Right – Climax Blues Band
I Sverige bara en One-hit-Wonder i mitten av 70-talet. Men Climax BB är betydligt större än så, har gjort mängder med plattor, dock inget i klass med denna singel.

Hog Farm – Pugh Rogefeldt
Pugh var en frisk fläkt i den svenska popsmeten när Ja dä ä dä och Hollywood kom i början av 70-talet. Bolla och rulla-skivan blev var mans egendom. Hog Farm sitter fortfarande. Den mannen gjorde mycket mer för den svenska rockmusiken än vad man tror.

Dumb Thing – Paul Kelly & the Coloured Girls
Han dök upp från ingenstans denne australiensare med den ena rockrökaren efter den andra. Dumb Things är från enda plattan med Coloured Girs. Bandet bytte senare namn till Messengers när lansering skulle göra utomlands och ursprungsnamnet ansågs lite stötande. Skit samma, det här är bra.

Luz Amor Y Vida – Santana
En riktigt skön santana-låt, om än inte någon av de stora hitsen. Den här finns på den lite udda plattan Santana Brothers från 1994, som han spelade in tillsammans med sin bror Jorge och brorson Carlos Hernandez. Nåt att plocka fram sent på natten eller om man vill briljera för musikpolarna.

Don´t Cry Sister – J J Cale
Bluesgitarristen J J Cale är lågmäld och anspråkslös, men gudars vad han kan den här killen. Det här är en av hans absolut bästa, tycker jag i alla fall. Men den här gubben har gjort mängder av bra låtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar