The Musical Box: Plan B på Skivmässan

lördag 3 april 2010

Plan B på Skivmässan

Det gäller att ha en taktik när man ska leta skivor på skivmässan i Huskvarna. Det blir lätt för många inköp annars. Jag siktade in mig på smalvarianten och gav mig ut på jakt efter Sinners och Kommissarie Roy.
Det höll naturligtvis inte. Skånsk rock från tidigt 80-tal är obskyrt till och med på en mässa. Så den taktiken fick jag ge upp och gav mig i stället över till plan B – bläddra i varenda back och se vad som dyker upp.

Det resulterade i ett antal plattor, Van Morrison, Bob Dylan, Blue Mink, Elvis Costello och Steve Hacketts första. Den första backen jag letade igenom innehöll dessutom Sinners första platta från 1987, From the Heart Down. Så fan vet vilket som är bäst. Men b-planen blev hur som helst betydligt dyrare.

Men Kommissarie Roy fanns jävlar inte nånstans. Inte heller En flugskit i Kosmos, den där alldeles lysande samlingsplattan från Svenska Popfabriken i Klippan, utgiven ungefär 1980 eller nåt sånt. Skulle gärna vilja höra Asalånga Stockar igen, nämligen.

Påskens skivmässa i Huskvarna Folkpark gjorde naturligtvis ingen besviken, ungefär 140 försäljare på plats, igen, och hur många skivletare som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar