The Musical Box: Några favoriter 14

onsdag 14 juli 2010

Några favoriter 14

Det är rejält varmt nu. Nästan 35 grader i skuggan för någon dag sedan och det bara fortsätter. När det är så hett orkar man knappt lyssna på musik längre. Jag har rotat djupt i arkivet för att hitta nåt som funkar. De här ska nog gå bra.



I´d Rather Go Blind – Chicken Shack
Jag hade glömt bort den här, tills Rod Stewart gjorde en cover på den. Men oj vad mycket bättre Christine McVie sjunger den här bluesklassikern. Luftig och lätt blues med ett av de klassiska brittiska bluesrockbanden.



Golden Gate Park – Rejoice
En sorgligt bortglömd psykedelisk superhit från mitten av 60-talet. Det blev bara ett album för Rejoice, men den här låten skulle inte Jefferson Airplane skämts för. Mycket värme i Rejoice texter och musik, som fångar hela tidsepoken och andan.






Sweet Virginia – Rolling Stones
Exile on Main Street är ett mästerverk och det här är min favorit från den plattan. Stones gör bitande ironisk country med massor av svart humor. Det gillar jag. En numera klassisk stones-ballad med Mick Jagger i högform. Skivan är ju aktuell nu igen med någon slags återutgivning och 25-årsjubileum eller nåt sånt. Ingen slölyssning direkt, men funkar ändå alldeles utmärkt när det är så här varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar