The Musical Box: Det borde varit en dubbel...

tisdag 2 november 2010

Det borde varit en dubbel...

Genesis liveplatta från 1973 borde varit en dubbel. Skivan är så ruggigt bra att jag bara vill ha mer. Bara fem låtar är alldeles för lite. Genesis enda liveplatta med Peter Gabriel är för bra för det.

Låtvalet är å andra sidan lysande, Watcher of the Skies och Get´em Out By Friday från Foxtrot, The Musical Box och The Return of the Giant Hogweed från Nursery Cryme och så The Knife från den ”gamla tiden”. Nästan som låtarna var utvalda som ett slags Greatest Hits, men live.

För mig är det slående hur bra bandet gör det här. Genesis var kända för sina noggranna och exakta studioinspelningar. Inte heller live saknas det en enda ton. Det enda som inte funkar riktigt som i studion är Peter Gabriels röst, som ibland låter lite väl avlägsen och dov. Det beror troligen på de spektakulära och storslagna scenkostymer han använde sig av på den tiden. Kläderna var i vägen helt enkelt antar jag.

En grym liveskiva där jag blir riktigt sugen på att få se konserten. Men det går ju inte...jag får nöja mig med Selling England från Västerås. Återstår att se hur bra det kan bli.

1 kommentar:

  1. Helt rätt, en ruggigt bra live, men det var väl så att Genesis inte tyckte att en liveskiva kunde göra dem rättvisa då de också var så visuella, de ville inte släppa någon live överhuvudtaget, har för mig att denna skiva var ämnad som en budgetutgivning från början, mer som ljudsmakprov av ett liveframträdande, därav en enkel-lp.
    Vi som var på Cirkus i Stockholm igår fick lära oss hur Genesis lät och såg ut -75.

    SvaraRadera