The Musical Box: En hal gammal brottare

söndag 21 november 2010

En hal gammal brottare

JETHRO TULL - ROOTS TO BRANCHES - 1995

Roots To Branches är ett album jag har svårt att komma överens med. Som två gamla brottare har vi cirklat runt varandra otaliga gånger och försökt koppla grepp.

Men varje gång jag tror jag har den fast, har den slunkit ur nävarna, hal som en ål.
Jag gillar inte Roots To Branches.

Jag tror det hänger på titelspåret, låten Roots To Branches är en ganska träig och långtråkig tull-rocker, men ändå är det den låten som brukar finnas med på alla samlingsalbum som ges ut.
Slutsatsen borde då bli att de andra låtarna på plattan är sämre.
Men det stämmer inte.


För tar man sig tid och verkligen lyssnar är skivan Roots To Branches inte så dum. Det finns flera sköna låtar. Valley är ett bra exempel. Visserligen en ganska ordinär tull-låt, men spännande och inte så lite ”back-to-the-roots”. Stuck in the August Rain och Beside Myself är också låtar jag kommer ganska bra överens med, ibland.

Men för det mesta blir jag bara irriterad. Kanske är det för att Ians flöjt får väldigt stort utrymme, lite för mycket för att det ska vara kul.

Eller så hänger det på det österländska temat. Jag klarar inte de tonerna riktigt.

Jag får väl erkänna att Roots To Branches egentligen är en rätt bra tull-platta. Men för mig känns den stressad, ansträngd och överambitiös. Jag räknar den inte som något av mina bättre tull-album.

OBS! Detta är något så ovanligt som en cd-recension. Roots to Branches finns vad jag vet inte på LP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar