The Musical Box: Hiatt gör bra grejer

torsdag 25 november 2010

Hiatt gör bra grejer

Jag har alltid haft en viss förkärlek för John Hiatt. Så till den milda grad att jag nästan utan att tänka alltid påstår att det är bra grejer han gör.

Förmodligen beror det på att han nån gång i slutet av 70-talet kom fram ungefär samtidigt med hjältar som Elvis Costello, Graham Parker och alla de där andra elaka och supertuffa brittiska grabbarna.
Fast Hiatt är ju amerikan förstås. Och så lirar han nästan countryrock. Ibland så illa att jag någon gång fått för mig att jämföra honom med John Mellencamp. Och det kan inte vara roligt att ha i sitt CV.

Stolen Moments från 1990 var ett sånt där impulsköp. Reptilhjärnan slog bara till och sen stod plötsligt skivjäveln där på golvet framför skivspelaren och bara väntade på att bli spelad.

Men jag stirrade ilsket tillbaka och lyckades faktiskt ignorera Stolen Moments så länge att det började samlas damm på det glansiga skivomslaget. Då flinade jag lite för mig själv. Skadeglädje är ju den enda sanna glädjen.

Men till slut gav jag så klart upp.
Och som vanligt kan jag konstatera. John Hiatt gör skön musik. Stolen Moments är ännu en bra platta.

Bring Back Your Love to Me blev tydligen någon slags hit. Den hör inte till mina favoriter. Men låten Stolen Moments. Det är bra grejer det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar