The Musical Box: Fullt ös från början

fredag 3 december 2010

Fullt ös från början

Molly Hatchet backar inte. Det är fullt ös från början till slut. Till och med i de lugnare låtarna vill de gärna trycka på lite extra.

Molly Hatchet från Florida vill gärna kalla sig ett southern hårdrockband. En vidareutveckling av Allman Brothers och Lynyrd Skynyrd, fast tyngre.
Men...de kommer bara en bit på vägen.
Gruppens femte album, No Guts...No Glory från 1983 är ganska typisk gitarrbaserad hårdrock, och väldigt amerikansk. Skivan låter som en sån där som det går 14 på dussinet, och diggas av grabbar i skitiga jeans, ormskinnsmönstrade boots och avklippta jeansjackor.

No Guts...No Glory är hyfsat kul boogierock för en liten stund. Men det är inte särskilt originellt och har inte mycket gemensamt med Lynyrd Skynyrd eller bröderna Allman, förutom en handfull halvfräcka licks.

Bra låtar: Fall of the Pacemaker och Sweet Dixie.

4 kommentarer:

  1. JAAA, Molly Hatchet! Så jävla bra. I alla fall fram till just den här skivan, uppföljaren "The deed is done" är hiskeligt dålig.

    SvaraRadera
  2. Jag har alla Molly-skivorna och tänkte ta dem en efter en. Vad jag kommer ihåg från förr var Hatchet bäst på sina första plattor, stämmer det?

    SvaraRadera
  3. Ja, absolut, de fem första plattorna är alla klockrena. Dom dog ju bort originalmedlemmarna en efter en också, är det nån kvar från den här skivan i dagens MH-sättning?

    SvaraRadera
  4. Jämförde 78 års sättning med nuvarande, bara Hlubek kvar. Men han var å andra sidan borta ett tag på 80-talet om jag inte tar fel...

    SvaraRadera