The Musical Box: "Man spelar inte punk för att det är inne"

fredag 10 december 2010

"Man spelar inte punk för att det är inne"

Den improviserade serien om "band som lirade på Hovstock" fortsätter.
Carpe Diem var i flera år en ständigt återkommande till Hovstock. Men så var de en tid förmodligen också Jönköpings enda punkband.

Den här artikeln skrevs inför festivalen 1997.

Carpe Diems basist och sångare Jens Atterling är säker på sin sak.
- Nu har punken hamnat rätt. Förr spelade många punk för att det fanns pengar att hämta, men de är borta nu. Punk handlar om att få utlopp för sina känslor och aggressioner. Nu har punken fått sin rätta ställning, menar han. Det finns ingen som tjänar pengar på punk.

Tyvärr har många andra punkband i Jönköping lagt ner. Apati har upphört och även Ludenbones är på väg ifrån stan. Tillsammans med Divina Comedia är Carpe Diem ett av få punkband som nu lever.

Carpe Diem har spelat tillsammans i snart två år och består av Jens, Ivan Karlsson på gitarr och Johan Sandén på trummor. De skriver alla sina låtar själva, där texterna till stora delar handlar om orättvisor och krig.

Under sommaren har bandet legat nere. Men de släppte ut en demotape i början av juni. Hovstock blir deras första spelning på några månader.

- Hovstock är den bästa konserten i Jönköping. Det är utomhus, det kommer mycket folk och stämningen är bra. Det är svårt att förklara, det är bara rätt. Men i år fick vi en skittid, vi ska spela redan klockan tre på lördagen, avslutar Jens.

Och så ett helgtips
Tant Brun gör comeback.
Det är nio år sedan sist Jönköpings mesta och bästa punkband lirade tillsammans. Janne Samuelsson och grabbarna släppte i onsdags dessutom sin nya sajt om bandet. Kolla här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar