The Musical Box: Några favoriter 20

lördag 11 december 2010

Några favoriter 20

Det var ett tag sedan, men här kommer några av mina favoritlåtar just nu. En märklig blandning kanske, från new wave-pop över artrock till svettig sydstatsrock, men så är det.

The Loved Ones – Elvis Costello
En briljant litet popdänga från hans album Imperial Bedroom. Inte så lite beatlesinspirerat och sanslöst kul. Costello kan göra ruggigt bra pop när det vill sig. Men jag vet faktiskt inte om det här blev någon större hit 1982, Imperial Bedroom blev aldrig någon av hans storsäljare, även om det förmodligen är ett av hans bästa album.
Remake/Remodel - Roxy Music
Första låten på Roxys debutplatta från 1972. Experimentellt och tungt som var chockerande då...och fortfarande är det. Remake/Remodel är rå och opolerad och sanslöst bra. Men underskattad och sällan spelad.
Roxy Music är ett sånt där band man gärna fnyser åt idag, men i början av karriären gjorde ett par tre ruggigt bra plattor.
Bounty Hunter - Molly Hatchet
Det här är första låten på southern rock-bandet Molly Hatchets debutplatta 1978. Och vilken start det var!
Danny Joe Brown inleder bandets karriär med att vråla Hell Yeah! Så att högtalarna bågnar. Bounty Hunter är en sanslöst tung southern rock-låt och den bästa låt Hatchet någonsin gjorde.

1 kommentar: