The Musical Box: Steve Gibbons till Jönköping

onsdag 2 februari 2011

Steve Gibbons till Jönköping

Och så dagens stora rocknyhet i Jönköping, åtminstone för oss gamla Steve Gibbons-fans. Den 20 maj spelar nämligen den gamle legenden på Ztyle i stan.
Det kommer jag självklart inte att missa.
Och då passar det ju väldigt bra att lyfta fram en gammal live-platta med Gibbons och grabbarna; Caught in the Act.

Whiskeystämning med Steve Gibbons
Det här är en riktigt tuff rockplatta. Högt tempo och stämning. Steve Gibbons Bands livealbum från 1977 – Caught In The Act.

Rutinerade pubrockaren Steve Gibbons från Birmingham trivs på scenen och river av den ena rockrökaren efter den andra. Låtarna på skivan är hämtade från inspelningar gjorda i både England och USA, men det hindrar inte att det blir både whiskeystämning, röj och stök.

Steve Gibbons kör flera egna låtar; Light Up Your Face, One Of The Boys och Rollin On. Men dunkar också till med flera andra kul rockers, som Get It (som Dave Edmunds gjort en jävulsk tolkning av) och Chuck Berrys Tulane (som Gibbons själv hade en mindre hit med). Dessutom överraskar han med Beatles Day Tripper och dylan-låten Watching The River Flow.

Allmusic.com hävdar lyriskt att Caught In The Act är en av de bästa liveplattorna från det sena 70-talet och jämför med både Clash och Jam.

Nu är väl Gibbons knappast new wave eller punk. Det är boogie- och pubrock rätt upp och ner. Men fan vet om inte Allmusic har rätt ändå.
Den här skivan måste upplevas...på hög volym och med en kall pilsner.

Mer om Steve Gibbons Band
Ett slarvigt collage (Street Parade)
Svavelosande rock från Birmingham (Down in the Bunker)
Storstadsrock med attityd (Rollin On)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar