The Musical Box: Mother´s Finest tog över showen

fredag 19 augusti 2011

Mother´s Finest tog över showen

Mother´s Finest var i slutet av 70-talet ett riktigt tungt funkrockband. De lär dessutom varit fruktansvärt bra live. Det sägs att band som Aerosmith och andra stora aldrig vågade ha Mother´s Finest som förband. De tog över hela showen.

Det finns en liveplatta med ylande Baby Jean Kennedy och hennes band, från 1979. Om det någonstans fångats rå energi på svart vinyl, då är det här.

Mother´s Finest Live är fullt pådrag från första till sista tonen, där Mike Kecks keyboard driver upp, nästan piskar fram, tempot. Moses Moe är en lysande hårdrockgitarrist och The Wizzard en grym basist. Om jag sagt det förr (vilket är ganska troligt), skriver jag under på det nu. Igen!

Baby Love, bandets stora hit från 1977 är naturligtvis en grym inledning, och Mickey´s Monkey nästan plågsam.

The Wizzard stjäl själv hela showen i Watch My Stylin´, den är funkigt tuff. Och i Love Changes ger Baby Jean ett prov på att hon kan det här med soul.

När de river av Fire (nä...inte den...en egen hitlåt), då hajar man varför Aerosmith inte vågade ha dem som förband.
Det här är en jävligt bra liveplatta.
Det är märkligt att Mother´s Finest aldrig blev så där jättestora.

Skivan finns också på CD, men då med lite annat låtval. Bland annat gör Mother´s Finest då sina egna versioner av Jefferson Airplanes Somebody to Love och Steppenwolfs Magic Carpet Ride.

Mer om Mother´s Finest
Rå sydstatsfunk (Mother´s Finest)
Röst som en ylande hund (Another Mother Further)

5 kommentarer:

  1. Ja du Olle, du hittar de rätta skivorna, jag kan bara instämma, en grym liveplatta, har dock ej hört CD varianten. SVT visade en livespelning från Dortmond i mitten/slutet av 70-talet (tror programmet hette Luciarock eller något i den stilen).

    SvaraRadera
  2. Ja jävlar. Det kommer jag ihåg! det var där jag upptäckte Mothers Finest. Har för mig att Doobie Brothers och Spirit var med i samma konsert.

    SvaraRadera
  3. Samma för mig, köpte Another Mother Futher och påföljande lite svagare Mother Factor, däremot dröjde det flera år innan jag införskaffade Live.
    Har också Black Radio Won´t Play This Record från början av 90-talet (Cd) där jag tycker de helt har tappat den grymt svängiga funkhårdrock som de blev kända för.
    Spirit och Doobies....kommer inte ihåg dem..Tom Petty, Little Feat, Roger McGuinn??

    SvaraRadera
  4. Det är ju 30 år sen minst den där konserten, så jag kan så klart ha fel. Men Little Feat känns igen på nåt sätt.

    SvaraRadera
  5. Och sen vad det gäller MF-skivorna. Där har jag precis samma erfarenhet som du. De tidigare är väldigt mycket bättre.
    Om du inte hört deras första (andra egentligen) från 1976, ska du absolut leta reda på den. Den är grym!

    SvaraRadera