The Musical Box: Några favoriter 28

lördag 20 augusti 2011

Några favoriter 28

Här är några godbitar jag grävt fram ur arkivet.

Right Place, Wrong Time – Dr John
Louisianas egen häxdoktor vrider och vänder på melodierna, kryddar med cayenne och toppar med voodoo. Right Place, Wrong Time är sugande och malande rytmer som inte lämnar någon i fred. Dr Johns skivor är sorgligt bortglömda nu för tiden, men här gömmer sig en musikskatt.
Political World – Bob Dylan
Oh Mercy från 1989 är en av Dylans starkaste plattor på “senare” år. Political World inleder och sätter agendan. Rockig och smart, påträngande och elak. Dylan som han alltid varit.
The Joker – Steve Miller Band
En riktig klassiker, som fortfarande funkar, nånstans på vägen mellan den psykedeliska rocken och Sydstaterna. Steve Miller är fräck och hittade ett sound ingen annan kunnat upprepa.

1 kommentar:

  1. Skulle Dr. John's plattor vara bortglömda? Det köper jag inte riktigt. Jag tycker att det skrivs en hel del om Hr. Rebennack, både i musiktidningar och i bloggosfären. Han är ju dessutom fortfarande i högsta grad aktiv som artist och har gett ut åtminstone sex plattor under de senaste tio åren, förutom att han medverkat på diverse samlingsskivor o. dyl. Det kan också tilläggas att han i mars i år valdes in i Rock 'n' Roll Hall of Fame. Så nej, jag kan inte riktigt se honom som en bortglömd artist.

    SvaraRadera