The Musical Box: Några favoriter 29

tisdag 20 september 2011

Några favoriter 29

Dags för några gamla sköna låtar igen. Idag får temat bli Kalifornien och slutet av 60-talet. Det här är bra grejer!

Born to be Wild – Steppenwolf
Ledmotivet till Easy Rider och de tuffa grabbarnas låt. Det krävs HD, hårpiska, tatueringar och avklippt jeansjacka. En av de tidiga hårdrocklåtarna med mäktigt gung. Tyvärr sönderspelad mer än lovligt, men den håller för nån enstaka lyssning nu och ibland.
Feelings – Grass Roots
Kul och lite halvfräck psykedelisk pop från “fabriksbandet” Grass Roots, som sattes ihop av Dunhill Records för att lira folkrock. Det här är en av gruppens bättre låtar, som givetvis är helt bortglömd nu för tiden. Men Feelings har allt som Jefferson Airplane och alla de andra 60-talsbanden I Kalifornien hade. Låten finns på LP:n med samma namn.
Lather – Jefferson Airplane
Cynisk, elak och medveten, som nästan allt Jefferson Airplane gjorde. Den psykedeliska rockens häxmästare samlar hippiekulturens essens i en enda låt. Grace Slick har aldrig varit bättre. Finns på Crown of Creation.

2 kommentarer:

  1. Grass Roots har jag aldrig lyssnat på. Testade precis "Feelings" på Youtube, och det var ju anmärkningsvärt hur mycket den påminde om "A house is not a motel" med Love. Och att de lånat lite från "Under my thumb" behöver väl knappast ens påpekas. Rätt bra, hur som helst.

    SvaraRadera
  2. Under my thumb var det så klart. När jag lyssnade på Feelings kunde jag inte komma på vilken låt den påminde om, men nu vet jag, tack.
    Loves låt har jag inte hört, men ska leta rätt på den.

    SvaraRadera