The Musical Box: Alltid bra kvalitet på Nazareth

onsdag 26 oktober 2011

Alltid bra kvalitet på Nazareth

Det går naturligtvis inte att bli besviken på Nazareth.
Åtminstone gör inte jag det. Det går ALLTID att hitta nåt bra på deras plattor. Till och med på Cinema, en LP från 1986.

Jag säger det igen, Dan McCafferty har en jävulsk pipa! Inte undra på att AC/DC ville ha honom i bandet. Och Manny Charlton är ALLTID bra. Inte nån sån där gitarrdemon som vissa andra, men han är cool och sätter sina riff hur stilsäkert som helst.
Mig gör det inget att Cinema låter väldigt mycket som alla de där pudelrockarna i mitten av 80-talet, Poison, Bon Jovi och annat onämnbart.

Det gör inget att Nazareth (som alla andra) fläskar på med synthar och en överdådig produktion så att det mesta bara dränks. Jag gillar att lyssna på skivan ändå.

För trasslar man sig förbi det där svulstiga, visar det sig att Other Side of You nog fan är en riktigt tung rocker. Lite AC/DC där minsann.

Och Just Another Heartache, One From The Heart och A Veteran´s Song är bara väldigt bra kvalitet. Nazareth visste nog vad de gjorde.

Okej, Cinema är definitivt inte ett av Nazareths bättre album: Men det är väldigt mycket tyngre och rockigare än till exempel Malice in Wonderland och The Fool Circle. Bra kvalitet, helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar