The Musical Box: Nya demoplattor från Jönköping

lördag 22 oktober 2011

Nya demoplattor från Jönköping

Just nu slits jag mellan vinylspelaren här hemma och cd-spelaren i bilen. Det är nämligen så att jag fått hem en bunt demo-cd från några jönköpingsband. De kör jag i bilen för fullt nu.
(pressbild från Adore, bilden är tagen av Veronika Svensson)
Adores debutplatta till exempel, Damn!...the consequences. Kul new wave-rock med inte så lite blondie-influenser. Och lite Björk...

Ikväll är det releaseparty på restaurang Lingon förresten, och alla som betalar inträdet lär få skivan på köpet, ryktas det.

Att plattan är inspelad under ganska enkla förhållanden, i replokalen, gör den faktiskt inte sämre. Det där garagesoundet får åtminstone mej att tänka på Blondies första plattor, som jag gillade riktigt mycket. X-Offender och de där låtarna, om nån minns dem...

Här en länk till ett Youtube-klipp. Usel ljudkvalitet, men ändå...

Deserted Avenues nya demo – Hope – har också spelats en hel del. Också ett band jag tycker är rätt spännande. För de här unga grabbarna tar ut svängarna rätt ordentligt.

Shoegaze, spacerock eller vad man vill kalla det.
Deserted Avenues på MySpace.

Och till sist har jag fått Purple Lights två första demoskivor i brevlådan. De här unga killarna är rätt inne på tidig heavy metal, alltså ungefär som Maiden och de där i början av karriären.
Och en hel del UFO, för i gitarristen Johann Selewa bor det nog en liten Michael Schenker. Inte alls illa, men finslipning behövs.
Purple Light på MySpace.

Och nej - jag använder inte cd-spelaren hemma. Bara den i bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar