The Musical Box: UFO:s Force It

söndag 4 december 2011

UFO:s Force It

UFO:s album Force It är en platta jag inte direkt kan påminna mig något om när den kom 1975. Jag har inte ens originalpressen, utan en reissue från senare år.

Men när jag nu spelar skivan visar det sig att jag kommer ihåg varenda textrad och nästan varenda ton. Så nog faen måste den här skivan spelats förr.
Låtar som Let It Roll, råtunga Shoot Shoot och akustiska balladen High Flyer är jävligt läckra, bland många. Det är bara att inse att det här är en ruggigt bra hårdrockplatta.

Extra särskilt mycket gillar jag Schenkers brunstiga gitarrsolo i High Flyer. Fan, när jag tänker efter finns det nog inte många hårdrockballader som håller så hög klass som den.

Nej jävlar. Force It är en lysande hårdrockskiva. Som borde finnas i alla hem där det fortfarande finns en skivspelare! Så är det.

I min värld vill jag gärna tänka mig att det var efter den här plattan band som Iron Maiden, Saxon, Demon och de där började fundera på det här med hur hårdrock skulle låta. Men så var det nog inte...

Lite konstigt att jag inte har några klara minnen av skivan, för skivomslaget måste varit oerhört uppseendeväckande på sin tid.

Mer om det kan du läsa på Anders alldeles lysande sajt, Film- & musikbloggen.
Har du inte kollat in den bloggen tidigare är det dags att göra det nu!

Nr: 1397/2000

1 kommentar:

  1. Oj, jag blir rent av rörd och stum av glädje när jag läser dessa berömmande rader. Tack så ofantligt mycket! Och visst är det här en ruggigt bra hårdrocksplatta.

    SvaraRadera