The Musical Box: Elton John gick ”All-In”

torsdag 19 januari 2012

Elton John gick ”All-In”

Innan ni börjar läsa det här ska ni försöka komma ihåg hur jävla stor Elton John var i mitten och slutet av 70-talet. De som var med minns säkert att allt han tog i blev till guld och han gjorde den ena hitlåten efter den andra. Och så bytte han glasögon lika ofta som tonarter.
Men det här med skotska gruppen Blue talades det aldrig så mycket om. Det var ett av Elton Johns få misslyckade projekt.

Popens lejonkung bestämde sig i mitten av 70-talet nämligen för att försöka göra Blue riktigt stora. Han gillade deras ganska svala och lättsamma pop. Det var han ganska ensam om förresten...

Another Night Time Flight från 1977 är det tredje albumet med Blue. En skiva som helt och hållet är producerad av Elton John. Skivan gavs dessutom ut av hans eget skivbolag The Rocket Record Company. Här var det ”All-In” som gällde.

Another Night Time Flight hittade jag våren 1978 i en reaback, ungefär ett halvår efter att den kom ut. Det var ingen som ville ha den.

Är det nån som hört talas om låten Capture Your Love, förresten? Den lär visst ha blivit en mindre hit i USA...
Another Night Time Flight kommer aldrig att gå till historien som något större popalbum. Elton John polerade visserligen upp gruppens sound rätt ordentligt jämfört med de två tidigare plattorna. Men särskilt spännande blev det inte.

Om man ska vara lite artig kan man alltid påstå att låtar som Bring back the Love, Fantasy och Capture Your Love är hyfsad 70-talspop. Ganska typiska Elton John-grejer - men utan nerv. Det var nog därför jag hittade den i en reaback.

Nr: 601/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar