The Musical Box: Flying Machine lyfte aldrig

lördag 7 januari 2012

Flying Machine lyfte aldrig

Smile a Little Smile For Me blev en liten, liten, för att inte säga jätteliten hit i USA 1969. Bandet bakom låten var brittiska Flying Machine. I december samma år hade deras första LP sålt mer än en miljon exemplar.
Men sen gick det som det brukar för såna där One-hit-Wonders. Singeln som skulle bli uppföljaren och det stora genombrottet, Baby Make it Soon*, gick av någon anledning inte alls. Det tog inte särskilt lång tid, (en LP senare) innan Flying Machine splittrades.

Gruppens första album, som kom ut 1969, hör inte till de välkända, och räknas kanske knappast som en raritet hos samlare. Men jag råkar naturligtvis ha den.

Den är bra!
Om man gillar brittisk 60-talspop vill säga. För det går inte att komma ifrån att Flying Machine har hittat sin inspiration hos Beatles, Hollies och andra storheter från den tiden. Skillnaden är väl egentligen att de inte gör det lika bra.

Och ska jag vara ärlig.
Så är Flying Machine lite smörigare också.

Men Smile a Little Smile For Me är en skön liten låt. Det är Baby Make It Soon också.

Nr: 1588/2000

* en Marmalade-cover.

2 kommentarer:

  1. Alltid kul med obskyr brittisk 60-talspop. Det här gänget hade jag inte hört talas om, men jag blev lite nyfiken efter att ha läst din text. Ska faktiskt kolla om det går att hitta denna platta på nätet.

    SvaraRadera
  2. Denna grupp hette först Pinkertons Assorted Colors som hade en stor hit med låten Mirror Mirror på Englandslistan 1966. De bytte sedan namn till Flying Machine och fick en US hit med låten Smile A Little Smile For me. Sen försvann dom vart vet jag ej men de gjorde i alla fall några bra låtar.

    SvaraRadera