The Musical Box: Okontrollerade The Grid

söndag 22 januari 2012

Okontrollerade The Grid

Det vete fan hur det gick till när en platta med The Grid hamnade i min samling. Jag misstänker att den slank med när jag köpte en hel kasse skivor på Jönköpings marknad för en väldig massa år sedan.

Det enda jag minns från det inköpet är att jag inte kommer ihåg alla skivor jag fick med...
The Grid måste väl klassas som ett ganska typiskt 90-talsfenomen. Gruppen bildades av bland annat Dave Ball från synthpopparna Soft Cell...den där gruppen som inte gjorde en enda bra låt någonsin...inte ens Tainted Love...

Den andra halvan av The Grid kallar sig Richard Norris.
Nånstans skulle man väl kunna påstå att The Grid är elektropop eller eurodisco. Kanske föregångare till Scooter och andra såna där grupper jag inte har den allra minsta koll på.

Möjligtvis skulle man väl också kunna säga att The Grid är lite mer okontrollerade, eller kanske mer vilsna...

Skivan jag har heter Electric Head och kom ut 1990. Enligt alltid lika välinformerade Wikipedia finns det på skivan ett antal singelhits, Floating, Intergalactica och nån till.
Det är möjligt...

Nr: 1310/2000

2 kommentarer:

  1. Hallå igen!
    Skivan som jag köpte från dig (antar jag?) förra helgen när du var gästsäljare på Recordservice i Jönköping. Har tyvärr inte lyssnat igenom den än, men den verkar intressant (utifrån mina musikpreferenser) i alla fall.

    Annars har jag lyssnat igenom både Wiehe, Grace Jones och Oldfield som jag köpte från dig och alla gick att spela utan problem. Så tack för köpen, hoppas du köpte något bra från Maurtiz och hoppas vi ses snart igen i skivbutiken .

    SvaraRadera
  2. Hoppas du gillar The Grid, de är inte riktigt min grej.
    Bra att de andra skivorna var ok.
    ...och jodå, jag kommer nog att dyka upp i skivaffären igen...

    SvaraRadera