The Musical Box: Steppenwolf levde upp till ryktet

måndag 2 januari 2012

Steppenwolf levde upp till ryktet

Det kanske är sant att Steppenwolf borde lagt av 1971, efter For Ladies Only. Men glöm om jag sagt att allt Steppenwolf gjorde efter den var kasst. Jag har nu kört igenom Slow Flux från 1974. Den är bra!
Nja, den är ju inte i samma klass som debuten från 1968, eller The Second, eller At Your Birthday Party eller sjuan, eller For Ladies Only...

Men Slow Flux är bra jämfört med allt annat John Kay och hans kanadensiska steppvargar någonsin gjorde senare. Skivan har dessutom ett lite annat och tyngre sound än de tidigare.

Slow Flux visar att Steppenwolf verkligen var de där stentuffa mc-snubbarna i avklippta jeansjackor, läderbrallor och nitar. Alltså det som alla TROR att Steppenwolf var, efter att ha hört Born to be Wild.

Och det är ju kul att de kan leva upp till det ryktet, även om det inte var helt sant.

Det dröjde tre år mellan For Ladies Only och Slow Flux. Och här nånstans går väl gränsen för dem som gillade Steppenwolf på 60-talet och dem som kom på bandets storhet något senare.

De lite äldre fansen har i allmänhet svårt för den här skivan, och alla senare också. De lite nyare hyllar Slow Flux som ett av Steppenwolfs bästa.

Det kan vara som det vill med det där. Jag kan bara konstatera det finns ett par riktigt bra låtar här, Children of the Night och Straight Shooting Woman absolut.

Men att den skulle vara bättre än Steppenwolfs tidigare skivor – aldrig.

Nr: 734/2000

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar