The Musical Box: Bara vanlig synthpop

fredag 27 januari 2012

Bara vanlig synthpop

A FLOCK OF SEAGULLS - A FLOCK OF SEAGULLS - 1982 

Att jag har en LP med A Flock Of Seagulls kan bli svårt att förklara bort. Jag har gruppens debutalbum från 1982, som bara heter A Flock Of Seagulls.
Ett inte särskilt fantasifullt och spännande namn alltså.
Vilket är ungefär det man kan säga om musiken också.
Det här brittiska bandet kan nämligen rättas in i exakt samma led som storheter som Duran Duran, Spandau Ballet och...äh...kommer inte på några fler just nu.

De där skivorna från början av 80-talet är något jag försöker trycka så långt ner i minnet som möjligt. Och varför jag har den här plattan kvar har jag ingen som helst förklaring till. Men så är det i alla fall.

På den tiden fanns det en och annan som ville kalla liverpoolgruppen A Flock Of Seagulls för new wave. Vilket det naturligtvis inte var, sett så här 33 år i backspegeln. Det var vanlig jävla synthpop.

Men då fanns det många som gillade det här och folk sket i allmänhet i vad som var vad eller vad det kallades. Det där etikettfenomenet kom nog lite senare.

För egen del har jag för mig att jag spelade skivan nån enstaka gång. Sen hamnade den rätt långt bak i samlingen. Och har sedan dess fört en väldigt anonym tillvaro, tills nu.

Den lär få förbli anonym i framtiden också. A Flock Of Seagulls har inget att säga nu för tiden heller.

Det enda roliga (?) med det här bandet är väl att ett par av medlemmarna innan de påbörjade sina musikkarriärer lär ha jobbat som hårstylister. På 80-talet var det naturligtvis superfräckt.

Det finns en låt på skivan jag kommer ihåg från förr, Modern Love Is Automatic.
Låtarna I Ran och Telecommunication lär dock ha blivit ganska stora hits.

Nr: 1433/2222

1 kommentar: