The Musical Box: The Golden Age of Rock and Roll

måndag 6 februari 2012

The Golden Age of Rock and Roll

Mott the Hooples två bästa album är Mott från 1973 och All The Young Dudes från året innan. Att i det sammanhanget hoppa över Motts sista ”riktiga” album, The Hoople från 1974, kanske får en och annan att höja på ögonbrynen*.
För det går väl inte att låta storheter som The Golden Age Of Rock And Roll och Roll Away The Stone bara passera när man tar upp Mott the Hoople?
Eller gör det?

Jo, jag tycker det. För min del är nämligen inte The Hoople det där stora albumet. Jag har alltid tyckt att Mott var bättre på skivorna innan.

Jag tycker inte att The Hoople från 1974 på långa vägar lika spännande som föregångaren Mott.
Jag saknar det där lite ruffiga och stökiga glamrocksoundet Mott the Hoople hade lagt sig till med.

The Hoople är lite för snygg och prydlig. Och om sanningen ska fram är The Golden Age Of Rock And Roll och Roll Away The Stone de enda två låtar jag kommer ihåg från skivan. Resten har minnet suddat ut till oigenkänlighet.

Så visst. Hittar du The Hoople i en reaback nånstans. Slå absolut till. Men kom ihåg att Mott the Hoople gjort bättre grejer än så...

Nr: 12/2000


* hade jag sagt samma sak för säg...35 år sen kunde nog samma person börjat tugga fradga i stället. Men The Times-They-Are-A-Changing...

2 kommentarer: