The Musical Box: Roger Waters tortyrredskap

torsdag 8 mars 2012

Roger Waters tortyrredskap

Om man ska vara helt politiskt korrekt är det väl bara att sälla sig till mängden och ställa sig upp och hylla Roger Waters album Radio K.A.O.S från 1987. Han är ju sååå bra, och han är ju Piiink Floydddddd...
Så nu är jag förmodligen ute på hal is på riktigt...
Jag tål knappt Radio K.A.O.S...
Vad faen ska jag göra?

Jo, jag kan vara ”trevligt insmickrande” och säga att det här var ju rätt spännande...
att Roger Waters ännu en gång hittat en ny dimension...

att det är VÄLDIGT intressant att han förenar Pink Floyds musik med den nya tiden...
(och när vi i det här fallet snackar ”nya tider” menar jag 80-talet)

Roger Waters kom nämligen på det ”intressanta” i att använda synthtrummor, synthar och diverse andra tortyrredskap från 80-talet. Radio K.A.O.S är alltså mer eller mindre, om man hårddrar det, en synthplatta med pinkfloydisk musik...

Måste jag fortsätta?
Okej. Om man säger så här om Pink Floyd i allmänhet. Jag hyser ingen större beundran för någon av de enskilda medlemmarna i bandet. Gilmour är en jävligt bra gitarrist, men lite tråkig.

Waters är skicklig, men inget helgon. Mason och Wright, också helt okej killar.

Men det intressanta med Pink Floyd var vad de gjorde TILLSAMMANS. Det blev elektriskt. Waters för sig själv är det inte.

Och vad som - för min del - är väldigt tydligt på Radio K.A.O.S är att inte finns några bra låtar här!

Så tycker jag.

Nr: 1887/2000

3 kommentarer:

  1. Jag gillar en del av Pink Floyds klassiska plattor, men är inget jätte-fan. Plattan du skriver om har jag aldrig hört och jag kan därför inte uttala mig om den.

    Dock minns jag en intervju med Roger Waters i en engelsk musiktidning för 5 - 10 år sedan (tror det var Q eller Mojo). Karln framstod som något av det mest uppblåsta och självgoda man kan tänka sig! Bl.a. minns jag följande ganska komiska uttalande av Hr. Waters:

    "Det har bara funnits tre verkliga genier inom brittisk populärmusik under efterkrigstiden. Det är John Lennon, jag själv... och sen kommer jag inte på fler."

    SvaraRadera
  2. He, he. Det är väl ungefär det intrycket jag också har...

    SvaraRadera
  3. Jo, som person verkar Waters inte alla gånger varit den mest trivsamma...

    Jag håller med om dina ord i inlägget angående Radio KAOS och övriga medlemmars soloprestationer. Dock minns jag att jag gillade den sista låten "The tide is turning". En både vacker och mäktig skapelse. Nu var det ett tag sedan jag lyssnade på den, men jag tror att jag fortfarande skulle gilla den.

    SvaraRadera