The Musical Box: Halvskumt var ordet

torsdag 17 maj 2012

Halvskumt var ordet

ALIOTTA HAYNES – ALIOTTA HAYNES MUSIC - 1970

Ampex Records startades 1970 av elektronikföretaget med samma namn, och höll sig vid liv i bara ett par år. Sammanlagt gav bolaget ut kanske ett 50-tal album fram till 1973.
Så här långt senare kan man förundras över hur ett och samma skivbolag kunde göra så många felsatsningar på så kort tid.

Knappt en enda av deras skivor blev några storsäljare, bland obskyra band som Melting Pot, Guillotine, Mailer Mackenzie Band och Bethlehem Asylum döljer sig en enda (vad jag vet) värd att nämna vid namn; Todd Rundgrens Runt och låten We Gotta Get You A Woman.

För min del är dock det där skivbolaget nu för tiden en liten kvalitetsstämpel. Ampex satsade mycket på då nya och okända band.

Och även om ingen kommer ihåg de där grupperna nu för tiden, var det egentligen rätt bra grejer.

En sån skiva dök nyligen upp i samlingen, Aliotta Haynes Music, ett album från 1970...Två bröder Aliotta och en Haynes som lirar halvskum folkrock - kan man väl kalla det - med en hel del inslag av country och psykedelia...
Halvskumt var ordet...
Men fan vad det är roligt att lyssna på nu.

Även om Aliotta Haynes, som gruppen kallade sig, förmodligen inte sålde skivor till fler än de närmast sörjande är attityden så avslappnad och skön att det inte går att låta bli att gilla det här.

Man skulle faktiskt kunna jämföra dem med det Dr Hook höll på med i början av sin karriär, om nån till äventyrs minns skivor som Belly Up och Sloppy Seconds.

Nr: 417/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar