The Musical Box: Bloody Tourists har blivit bättre

lördag 2 juni 2012

Bloody Tourists har blivit bättre

10 CC – BLOODY TOURISTS - 1978
 
Den enda låt man kommer ihåg från 10cc:s album Bloody Tourists är Dreadlock Holiday. Gouldmans och Stewarts lilla flirt med reggae, som blev en sån där monsterhit 1978.

Storyn i låten handlar om en kille som blir rånad av ett gäng gangsters på Jamaica och lär vara delvis sann, upplevd av Eric Stewart och Justin Hayward (Moody Blues) under en semesterresa.
Att reggaen var så inne i slutet av 70-talet hängde delvis på nya vågens skaband, Madness och Specials, och reggaeband som Steep Pulse och såna där. Det dök upp ett par såna där reggainspirerade hits till, Police låt Roxanne inte minst.
Och så Bob Marley så klart...

Albumet Bloody Tourists har dock fått stå och samla damm i några år (drygt 25) innan jag till slut plockade fram den igen.
Nu för tiden tycker jag Dreadlock Holiday är ganska tråkig, den har spelat ut sin roll för länge sen.
Men ALBUMET är en liten överraskning. På den tiden kändes det här som en platta med bara en hit och en massa utfyllnad. Så är det inte riktigt. Bloody Tourists verkar märkligt nog ha växt. Inte så att man skulle kunna kalla den underskattad.

Men jag kan inte låta bli att tycka att Stewart och Gouldman var rätt bra på att göra små trevliga poplåtar. Take These Chains, From Rochdale to Ocho Richdale och Reds in My Beds är inte dumma alls.

Nr: 120/2222

1 kommentar:

  1. Jag tycker "Reds in My Beds" är en trevlig poplåt, den får en att bli på bra humör. Texten till den är lite lustig att läsa/höra också faktiskt.

    //Bosse

    SvaraRadera