The Musical Box: Ett samlarobjekt (?) från Dunhill

tisdag 28 augusti 2012

Ett samlarobjekt (?) från Dunhill

BULLY BOYS BAND – MOVIE SCENE - 1970

Detta borde inte vara kul. Ett antal högst personliga tolkningar av ett antal filmlåtar och andra stora hits med studiogruppen The Bully Boys Bands.

Särskilt inte eftersom det övervägande spelas med ultradistade gitarrer och en hammondorgel med andnöd. Allt är givetvis instrumentalt.
Men det ÄR roligt. Skivan som har undertiteln ”The Heavy Sounds From Todays Films”, utgiven 1970 på Dunhill Records, borde vara ett samlarobjekt. Inte minst för de som gillar psykedelisk rock från slutet av 60-talet och början av 70-talet.

Soundet är minst sagt tidstypiskt och kreativiteten saknas inte, orgeln glider stundtals upp och ner på tonerna, fladdrar som en galen fladdermus i sista stadiet av rabies, samtidigt som gitarristen vrider knapparna i botten på sin förstärkare och trampar ner alla pedaler han kommer åt med klacken på sina boots, för att sedan skifta över till fullständigt laid-back, svalt och anonymt.

Musikerna bakom The Bully Boys Band skyltar av någon anledning inte med sina namn. Det gör inte så mycket. Plattan är utan tvekan charmig på sitt sätt.

Det här är en skiva för den som vill höra synnerligen märkliga tolkningar av temat från M-A-S-H, Raindrops Keep Falling On My Head och Born To Be Wild. Ett samlarobjekt, ett partytrick eller bara bakgrundsmusik.

Nr: 1857/2222

4 kommentarer:

  1. Detta låter som en platta jag skulle uppskatta. Det låter också som ett typexempel på en platta som borde ha kultstatus bland folk som gillar filmsoundtracks och s.k. "library music". Konstigt nog har jag aldrig sett denna skiva på någon av de musikbloggar som är specialiserade på de typerna av musik.

    SvaraRadera
  2. Vad kul att jag kunde komma med ett tips då. Men detta är ingen renodlad filmmusik, ska väl sägas, Bully Boys gjorde om en del andra hits också...
    Jag tror inte skivan är så där jättesvår. Har för mig jag sett den på flera ställen.

    SvaraRadera
  3. Hej. Jag hittade den här skivan i en bunt i ett LP-album med ca 20 LP-skivor där ytterfodralen inte fanns kvar. Just den här skivan var nog den sista jag lyssnade igenom av alla de som ingick i bunten, för jag tyckte den verkade så infernaliskt tråkig. Men!!!! Vilken himla härlig skiva!!! Och vilken överraskning det var att höra den första gången. Så nu spelar jag den då och då!
    Lasse, Ystad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske var tur att du inte fick omslaget då...då hade du kanske aldrig spelat den (he, he).
      Jag håller med, den är riktigt rolig.

      Radera