The Musical Box: Intelligent och lite skramligt

lördag 25 augusti 2012

Intelligent och lite skramligt

LES SINNERS - ? - 1975

Jag hade aldrig hört talas om Les Sinners innan jag fick tag i deras album från 1975, ? (skivan heter så, frågetecken...).
Det visade sig vara ett gäng fransktalande kanadensare från Quebec, inga skåningar alltså. Det visade sig också att Les Sinners anses vara ett av den franska delen av Kanadas viktigaste 60-tals garagepopband, som dessutom har en hel rad album bakom sig. Frågetecknet är deras sista.
På den här skivan sjunger de på engelska är väl bäst att tillägga.
Det går naturligtvis inte att låta bli att tycka om Les Sinners. De har en lite avig stil, och i min popvärld blir det den felande länken mellan 60-talets psykedeliska pop och powerpopen. Som en blandning mellan Grass Roots och Dwight Twilley Band, om nån nu blir klokare av det...

Nja, Les Sinners är kanske lite stökigare än Grass Roots, men de går aldrig över gränsen. Dessutom gör det sina låtar så charmigt att det blir väldigt roligt att lyssna på. Intelligent, gatsmart och lite skramligt.

Bra låtar: Live My Life Today, You´re Fine You´re Fine, Lies och You´re My Woman.

Nr: 1718/2222

1 kommentar:

  1. Jag kände faktiskt till det här gänget eftersom en del av deras låtar finns med på samlingsplattor med obskyr garagerock och psykedelia från 60-talet. Jag hade dock ingen aning om att de fortsatte vara aktiva långt fram på 1970-talet och dessutom gav ut hela LP. Jag trodde de var ännu ett av dessa otaliga garageband som gav ut några singlar i mitten/slutet av 60-talet.

    SvaraRadera