The Musical Box: Bedövande av George Harrison

söndag 10 mars 2013

Bedövande av George Harrison

GEORGE HARRISON – CLOUD 9 – 1987

Jodå, visst kom jag ihåg att Cloud 9 var bra. Men att den var så här ohyggligt bra! Det hade jag glömt. Bara inledningen med titelspåret Cloud 9 är bedövande.
Ni ska veta att den här skivan var ruskigt efterlängtad 1987. Då var det fem år sedan George Harrison gjort en LP. Men efter flera år av påtande i trädgården, film och lek med racingbilar fick han tydligen någon slags ingivelse från högre makter och gjorde den här fantastiska LP-skivan.

Jag är beredd att gå väldigt långt i mina hyllningar till den här plattan. Cloud 9 är dock inte Harrisons bästa, det är All Things Must Pass, men det är absolut en av hans bättre efter den. Inte ett svagt spår – alla låtar är små läckerbitar - och en väl avvägd blandning mellan rock och ballader. Jag ryser!

Och vilket gäng han fick med sig sen; Eric Clapton (som är förbannat bra redan i första låten...), Ringo Starr, Elton John...och Jeff Lynne producerade...den här skivan blev nämligen på något sätt inledningen på hela Traveling Wilbury-epoken.

ELO-Lynne är hela rockvärldens gröna producentmonster. Ibland blir det alldeles lysande, ibland blir han för mycket. Den här gången blev det lagom.

Det låter inte lika mycket ELO om den här plattan som de kommande Wilburysskivorna, Tom Pettys Full Moon Fever och Roy Orbisons Mystery Girl. En megahit finns det på Cloud 9, Got My Mind Set On You.

Har du inte hört den här skivan. Leta reda på den. Den är lätt att få tag på, du kan säkert köpa loss den för 25 spänn från nästan vilken skivhandlare som helst. Det finns hur många Cloud 9 som helst. 1987 hade alla den. Och nu vet du varför!

Nr: 588/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar