The Musical Box: Geheimkode Wildgänse

lördag 16 mars 2013

Geheimkode Wildgänse

ELOY – CODENAME WILDGEESE - 1984

Det är dags att presentera Codename Wildgeese. En soundtrack till filmen med samma namn, en italiensk krigsfilm från 1984 med gamle surdegen Ernest Borgnine i huvudrollen. Spagetti-krigsfilm, finns det?
Geheimkode Wildgänse heter den förresten på tyska, om nån skulle vara intresserad. Arcobaleno Selvaggio på italienska. Skit samma, jag har inte sett den, och lär förmodligen aldrig göra det.

Orsaken till att den finns i min samling hänger på att det är Eloy som gjort musiken. De tyska progrockhjältarna i särklass fetaste bottennapp. För det här precis vad titeln säger, filmmusik.

Det har alltså inget med Eloys i övrigt, oftast, starka album att göra. På sin höjd kan den här musiken skapa någon slags bakgrundsstämning...om ens det. Skit samma, det också.

Jag lär inte lyssna på den så där våldsamt ofta. Det är bara det att den ska ingå i min Eloy-samling, som jag gärna vill ska vara så komplett som möjligt.

Men jag är faktiskt inte säker på om den platsar. Det är egentligen inte Eloy som spelar och har gjort musiken.

Frank Bornemann är nämligen inte med här. Det var han som VAR Eloy och kom på alla skumma idéer som bandet pysslade med genom åren.

Efter missen med Metromania tidigare samma år upplöste Bornemann gruppen. Codename Wildgeese spelades in av tidigare medlemmar som blivit utslängda ur Eloy.

Så om du lyssnar på den här skivan. Förvänta dig inga fräcka luftiga elaka gitarrsolon från Bornemann. På sin höjd dyker det upp en och annan halvintressant synthslinga...

Nr: 1482/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar