The Musical Box: Hög kvalitet av Tom Petty

lördag 9 mars 2013

Hög kvalitet av Tom Petty

TOM PETTY & THE HEARTBREAKERS – LET ME UP (I´VE HAD ENOUGH) - 1987

I mitten av 80-talet turnerade Tom Petty flitigt ihop med Bob Dylan. Och jag undrar om han inte tog en hel del intryck av ”den gamle”. När jag lyssnar på Pettys plattor från den tiden får jag för mig att han till och med börjat låta som Dylan.
Det märks i alla fall på albumet Let Me Up (I´ve Had Enough) från 1987. Där låter det väldigt mycket Dylan om Petty. Skillnaden är att Tom Petty naturligtvis är mer rock.

Let Me Up är en rätt tuff rockplatta med en rad svettiga låtar. Jammin´, givetvis, som blev skivans enda hit, där gungar Petty loss på allvar. Sen gillar jag också All Mixed Up och The Damage You´ve Done.

Man måste dessutom beundra Tom Petty för den höga kvalitet hans skivor alltid håller. Let Me Up kom ut under ett av rockens mörkaste år på 80-talet, men ändå är han konsekvent och lyckas hålla sig ifrån synthar och allt för mycket pålägg.

Enda tillfället är väl Runaway Train, där man kan misstänka att det fuskades lite med trummaskiner och sånt. Men va tusan. Let Me Up (I´ve Had Enough) blev aldrig någon storsäljare. Men det är så klart en bra Petty-skiva till. Han gör bara bra grejer den där gossen.

Nr: 1902/2222

2 kommentarer:

  1. Medhåll. Den här känns som en lite bortglömd platta i hans produktion, men varje gång man lägger på den slås man av hur bra den är.

    SvaraRadera
  2. Tackar! Jo det här är en lysande Tom Petty-platta det också. Men jag tror inte så många har koll, den går att köpa rätt billigt.

    SvaraRadera