The Musical Box: Cut the crap!

söndag 7 april 2013

Cut the crap!

Punk – Del 7

CLASH – CUT THE CRAP - 1985

Joe Strummer och Mick Jones gick skilda vägar 1983, inte överens om någonting och absolut inte om Clashs framtid. Strummer tog över Clash och skaffade TVÅ nya gitarrister i stället för Jones...vilket måste ha stärkt Jones ego rätt ordentligt (ha, ha).
Strummer bestämde sig också för att ”Cut the crap” och gå tillbaka till bandets rötter, punken. Mohikanfrisyrer, spretiga gitarrer och ett våldsamt tempo var det som gällde.

Öhh... Nej, det blev inte särskilt bra ändå. Cut The Crap får nog sägas vara en riktigt skit-skiva. Och om den inte skulle vara det...är det i alla fall Clashs allra värsta skapelse...Jag gillar den inte alls. Detta är inte Clash.

Och jag tror bandet själva upplevde en liten identitetskris. Det blir nästan fånigt när de försöker intala sig vilka de verkligen är, i låtar som Dirty Punks och We Are The Clash...

Efter Cut The Crap splittrades The Clash (inte helt oväntat).

Det enda den här LP:n lämnade efter sig var en hysad liten låt, This Is England, som minsann påminner lite om bandets storverk Sandinista.

Nr: 1224/2222

4 kommentarer:

  1. Tack för den här genomgången av punk skivor, en härlig läsning och det får mej verkligen att vilja lyssna på dessa fantastiska plattor igen! / Pelle

    SvaraRadera
  2. Kul att det uppskattas. Det var rätt kul att spela igenom de här gamla skivorna nu igen också.

    SvaraRadera
  3. Måste fråga ifall din LP har några texter? Jag vet inte ifall alla har det, min har det inte. Jag har sett bilder på ex med vissa texter med. Vore ju kul att se de rätta texterna, eftersom mer eller mindre alla texter från denna plattan som finns på nätet är fel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lars
      Jodå,jag har nog en av de där skivorna med "vissa texter". På innerfodralet finns texterna till Dictator, MOvers & Shakers, Three card trick och Dirty Punk.
      Jag skickar gärna en bild på dem till dig. Skicka ett mail till mig (finns under "Recensioner & Annonser", så får du ett svarsmail av mig.

      Radera