The Musical Box: Gordon...men ingen Peter

lördag 20 april 2013

Gordon...men ingen Peter

GORDON WALLER - ...AND GORDON – 1972

De som har koll på brittiska folkrockduon Peter & Gordon nickade nog menande när den här plattan kom ut. ”Vad var det vi sa, han har ju alltid gillat country den där Gordon”. Och så är det. ...And Gordon är en countryplatta, inspelad i USA.
Varför den heter ...And Gordon behöver jag väl knappast säga något om...men jag tror inte att Waller gillade att stå utan sin vapendragare Peter Asher, de hade ju hängt ihop sedan början av 60-talet.

Gordon Waller avled för ett par år sedan. Strax innan sin död gav han ut två soloalbum; Gordon Waller Plays The Beatles (2007) och Rebel Rider (2008). Förutom dem är ...And Gordon den enda soloplatta han någonsin släppte.

Nästan allt annat gjorde han ihop med Peter Asher. Så visst är den här LP:n intressant, både för samlare av Peter & Gordons skivor och av obskyr country.
Några större framgångar fick inte ...And Gordon. Det är en LP som redan i början av 70-talet passerade obemärkt förbi. Möjligtvis för att storhetstiden för Peter & Gordon var över.

Möjligtvis också för att musiken inte är särskilt uppseendeväckande. Det handlar om tämligen lågmäld countrypop med en lätt anstrykning (så klart) av brittisk folkmusik. Lite udda. De flesta låtarna är Gordon Wallers egna, men han lånade också material från Thomas Jefferson Kaye och Loudon Wainwright III.

Nr: 1096/2222

2 kommentarer:

  1. UK-pressen på spiral-Vertigo, kan man ju nämna, är en av de mest sällsynta och eftertraktade på den etiketten. Ett exemplar såldes för 810 USD för ett par månader sedan, enligt popsike.

    SvaraRadera
  2. Dessa vertigo-skivor. De ska alltid vara värst...
    Hur en ABC-press står sig i den konkurrensen kan man ju räkna ut.

    SvaraRadera