The Musical Box: Svenska hjältar

lördag 27 april 2013

Svenska hjältar

Nu har jag laddat för en helg med svenska rockhjältar, skivor som etsat sig fast och sitter kvar trots att det gått mängder med år, Pugh, Peps, Ebba Grön och Torsson...och flera till.
Men tro nu inte att det finns nån ambition att skapa någon slags tio-i-topp-lista över de bästa LP-skivor som getts ut i Sverige. Så är det inte alls. Det handlar bara om en bunt LP-skivor och bra svensk rockmusik, svenska hjältar.

Tyvärr insåg jag alldeles för sent att det bara kommer att handla om killar, inte en enda kvinnlig artist har jag fått med. Det har dock inte skett med någon som helst tanke, det bara blev så. Vid något annat tillfälle får jag väl rätta till det.

Svenska hjältar känns dock som ett av mina roligaste temaämnen på länge. Det trodde jag inte när jag satte igång och listade vilka LP-skivor jag ville ha med. Men ju fler av de här gamla skivorna jag lyssnade på ju roligare blev det...

Bilden har jag tagit själv och är hämtad från en konsert med Torsson i Eklundens folkpark på Visingsö för ett par år sedan. Och du kan väl redan nu gissa att Tomas Holst och Bo Åkerström hör till några av de hjältar som ska vara med i helgen.

Den här sidan kommer att uppdateras under helgen med länkar till de olika artiklarna.

En elektrisk spänning (Ebba Grön - Ebba Grön)
Demians dråpliga historier (Lars Demian - Pank)
Jag köpte ett par stövlar (Ulf Lundell - Vargmåne)
Sånt här kan inte hända (Creeps - Now Dig This)
Lågmäld och känslosam pop (Basse Wickman - Changes)
Progg, pop eller experiment (Pugh Rogefeldt - Hollywood)
Sveriges första glamrockband (Tears - Rocky-T)
Vilka snea figurer (Peps Blodsband - Droppen urholkar stenen)
Sinners Original Sin (Sinners - The Original Sin)
Teknik, underhållning, fart och spänning (Torsson - En rökare i krysset)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar