The Musical Box: Gone Troppo bättre än man tror

torsdag 2 maj 2013

Gone Troppo bättre än man tror

GEORGE HARRISON – GONE TROPPO – 1982

Den här George Harrison-LP:n hamnar lätt på halvdistans. De två skivor som kom före var inte särskilt starka saker, Somewhere In England och plattan från 1979 som bara fick namnet George Harrison.

Omslagsbilden är dessutom lite suspekt, den inger inte direkt något förtroende. Sen saknar Gone Troppo en sån där uppenbar hitlåt som drar uppmärksamhet. I början av 80-talet var det en absolut nödvändighet.
Men den är bättre än så. Det krävs visserligen ett par koncentrerade genomlyssningar för att inse det, men då visar det sig att Gone Troppo är en riktigt vass LP.

Inte en av Harrisons allra bästa, men strax bakom. Och den är definitivt ett mycket stort framsteg jämfört med skivorna innan.

Bakom fasaden lurar nämligen en rad briljanta poplåtar och, som alltid, fantastiskt gitarrspel av Harrison.

Titelspåret Gone Troppo är en liten pop-pärla, liksom sylvassa Wake Up My Love och That´s The Way It Goes, som får mig att tänka på Living In The Material World.

Inte för att Harrison inte predikar, vilket han gör, utan för den sköna stämning låten skapar.

Och så finns det en instrumental låt på Gone Troppo också! När gjorde George Harrison det senast, det var väl på Dark Horse eller nåt sånt. Hur som helst är Greece en inte alls dum låt.

Så har du Gone Troppo stående i skivhyllan, och för länge sedan avfärdat den som ännu ett ganska tråkigt 80-talsalbum, är det dags att damma av den. Lyssna på den några gånger och njut. Gone Troppo är riktigt bra!

Nr: 343/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar