The Musical Box: Lite Rubber Soul och lite Revolver

måndag 13 maj 2013

Lite Rubber Soul och lite Revolver

TRAVEL AGENCY – TRAVEL AGENCY – 1968

Make Love är en alldeles förbannat bra poplåt. Refrängen är kul, melodin är lite småfräck och hetsig. Den skulle inget nutida indiepopband behöva skämmas det allra minsta för att göra. Den håller fortfarande. Lyssna gärna på den, den finns på Youtube.
De flesta låtarna på Travel Agencys enda album är förresten bra pop. Lite som Beatles strax innan Sgt Pepper. Lite Rubber Soul eller till och med Revolver.

Dessutom kastar Travel Agency ut en och annan låt som utan tvekan är influerad av Jefferson Airplanes lite mystiska och drömska sound.

Och så har de en charmig fuzzgitarr som stökar till det och åker hiss mellan tonarterna när man minst anar det. Så det borde bli jättebra, eller hur?
Men jag upptäckte att det var förtvivlat svårt att skriva ihop något vettigt om den här LP:n ändå. Trots att det nog får sägas är psykedelia, och trots att det är en LP som hör till de riktigt svåra. Tydligen finns det en hel del samlare av psykedelia som gärna vill ha tag i den.

Det tog ett tag innan jag kom fram till varför. Sen kom jag på det. Travel Agency har egentligen inte särskilt mycket att säga. Ju fler gånger jag lyssnade på skivan ju mer övertygad blev jag.

Visst är det lite småroligt och ganska tidstypiskt för det sena 60-talet. Men det är som sagt lite för mycket beatleskopia för att det ska bli riktigt spännande. Och efter ett tag känns de där Airplane-vibbarna ganska krystade.

Det var kanske därför Travel Agency aldrig gjorde nån mer platta än den här, vad vet jag? Men det hindrar ju inte att jag tycker Make Love är en förbannat bra poplåt och att Travel Agency kan vara rätt kul att lyssna på ändå.

Nr: 702/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar