The Musical Box: Phil Seymour i en begagnatback

lördag 4 maj 2013

Phil Seymour i en begagnatback

PHIL SEYMOUR – PHIL SEYMOUR – 1980

I början av 1980-talet damp det ner ett par plattor med amerikanska Dwight Twilley Band i Jönköpings skivbutiker. Någon större jordbävning orsakade väl inte det, även om låten I´m On Fire blev en mindre hit. Men det var skön pop.
Bandet bildades av trummisen Phil Seymour och Dwight Twilley som sammanlagt gav ut bara två studioskivor tillsammans, sen splittrades duon. Phil Seymour dog i cancer 1993 bara 39 år gammal.

Jag hittade en soloskiva med Phil Seymour från 1980 i en begagnatback för några år sedan. Givetvis kunde jag inte låta bli den. Efter splittringen spelade han med flera dåtida storheter som 20/20, Moon Martin och till och med Tom Petty. Och det var ju spännande.

Men trots alla fina förutsättningar fick plattan stå och samla damm tills för några dagar sen. Jag borde spelat den tidigare. Den är ju skitkul.

Phil Seymour hämtade säkert inspiration från de nya vågenband han lirat med. Det här är tuff och smart pop, ungefär som tidiga Elvis Costello och Housemartins mixat med New York Dolls och Blondies första plattor.

Av någon anledning försvann Seymour bland alla andra nya vågen-band som gav ut skivor i svallvågorna efter punken. Men låten Precious to Me blev i alla fall en mindre hit.

Nr: 985/2222

1 kommentar:

  1. En riktig power pop-klassiker! Kul att den får lite uppmärksamhet.

    SvaraRadera