The Musical Box: Countryrock med mycket humor

söndag 9 juni 2013

Countryrock med mycket humor

DR HOOK – REVISITED – 1976

Dr Hook står inte högt i kurs. Inte hos mig och inte nån annan heller tror jag. Det var en rad ganska taskiga skivor från mitten av 70-talet och framåt som ställde till det för Ray Sawyer och hans kollegor. Dr Hooks album tillhör numera den kategori som står kvar i reabackarna efter att varenda skivletare varit där...
Lite synd att det gick så illa. Dr Hook & The Medicine Show, som bandet kallade sig i början av karriären, var naturligtvis bättre än så.

Men det var nog så att när bandets låtskrivare och inspiratör, Shel Silverstein, lämnade gruppen som det började gå utför. Samlingsplattan Revisited, som i USA släpptes under namnet The Best Of Dr Hook, är från tiden med Shel Silverstein.

Därför är det också en bra platta och en bra samlingsskiva för dem som inte lyckats leta reda på Dr Hooks tidiga, och ganska kul, album från det tidiga 70-talet.
Här finns hitlåtar som Sylvia´s Mother, Freakin´ At The Freaker´s Ball, Penicillin Penny och Dr Hooks största låt någonsin, The Cover Of The Rolling Stone.

Med andra ord en bra investering om man vill höra amerikansk countryesque folkrock med mycket humor.

Nr: 1830/2222

1 kommentar:

  1. Jo, Dr. Hook är ju verkligen ett band som fått en väldigt dålig stämpel. Men precis som du säger var deras tidiga plattor inte så illa. Lättsam countryrock med humoristiska texter; knappast något genialt eller banbrytande, men kul, charmigt och absolut inte så dåligt som man kan tro med tanke på hur Sawyer & co betraktas numera.

    SvaraRadera