The Musical Box: In My Chair och Down The Dustpipe

söndag 16 juni 2013

In My Chair och Down The Dustpipe

STATUS QUO – JUST FOR THE RECORD – 1979

Just For The Record borde vara ett sånt där samlingsalbum man snabbt bläddrar förbi. Det är ingen Greatest Hits-skiva i vanlig mening. Skivan kom 1979 och då hade Status Quo helt andra låtar på sin repertoar som var betydligt populärare.
Nej, meningen med den här skivan var att folk skulle få upp ögonen för bandets plattor före det stora genombrottet med Piledriver och Hello, de relativt okända Ma Kellys Greasy Spoon och Dog Of Two Heads från det tidiga 70-talet.

Har man de skivorna borde Just For The Record vara ointressant. Men så är det naturligtvis inte. Skivbolaget var listigare än så.
De slängde nämligen in ett par gamla singlar också, som då inte fanns på något annat album; In My Chair, Down The Dustpipe och Gotta Go Home.

De två låtarna är såna där saker Francis Rossi och hans polare fortfarande spelar live. Riktiga Status-klassiker på samma nivå som Caroline och Down Down.

Så för den som vill ha sin Status-samling komplett, men inte har kommit över singlarna, var det här en alldeles nödvändig skiva 1979.

Nr: 1449/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar