The Musical Box: Ett och annat fläskigt riff

fredag 5 juli 2013

Ett och annat fläskigt riff

STORM – STORM – 1979

Kommer du ihåg det där magiska soundet från Queen II? Där Freddie Mercury egentligen för första gången visade vilken röstkapacitet han hade. Där Brian Mays gitarr blixtrade och Queens berömda körsång fick det att gå rysningar längs ryggen. Låtar som Ogree Battle och The Fairy Feller´s Master Stroke...
Amerikanska Storm, ett hårdrockband från det sena 70-talet, verkar ha snott ett och annat från den LP:n. Deras debutplatta, som jag tror är deras enda*, når naturligtvis inte hela vägen fram.

Men den är ändå ganska rolig. Gruppens gitarrist, en så att säga klassisk hårdrocksnubbe, river av ett och annat ganska fläskigt riff. Han är bra.

Den kvinnliga sångerskan har på sina ställen hittat samma tonläge som Freddie Mercury. Det är kul.

Och flera av låtarna påminner ganska mycket om när Queen var som stökigast, Now I´m Here och såna där...Det är också kul...ibland...hård rock var ju egentligen inte Queens starka sida.

Nu säger jag inte att Storm ens skulle kunna vara något slags substitut för Queen, så bra är de inte. Men på grund av de där likheterna blir skivan ändå ganska underhållande...delvis.

Nr: 2083/2222

* Se kommentar, Storm gjorde ytterligare en platta efter den här.

4 kommentarer:

  1. Storm udsendte endnu en lp i 1983, som de også kaldte Storm - Det er svært at finde på navne.

    SvaraRadera
  2. Ok, tack. Lägger till det i texten.

    SvaraRadera
  3. Jag minns ett lokalt gäng som bara spelade covers på låtar av jazzrock-bandet Weather Report och kallade sig Styv Kuling. Apropå väderrelaterade gruppnamn och att det kan vara svårt att komma på namn...

    SvaraRadera