The Musical Box: Förföljd av China Sky

måndag 22 juli 2013

Förföljd av China Sky

CHINA SKY – CHINA SKY – 1988

Jag har en otäck känsla av att den här LP:n förföljer mig. Den dyker upp på de mest oväntade ställen och förväntar sig att bli uppmärksammad. Jag har sålt den – två gånger – och ändå står den här nu igen...för tredje gången.
Nu har jag gett upp. China Sky får vara kvar. Men om den tror att den ska bli spelad har den fel.
China Skys enda album hör till den där sortens skivor jag gjort mig av med, jag har samvetsgrant och noga dammsugit samlingen på amerikansk 80-tals arenarock och skickat iväg dem. Journey, Bon Jovi, REO Speedwagon. Jag har inte saknat dem för ett ögonblick.

China Sky räknas i en del obskyra hårdrockkretsar som en raritet. Den sägs vara svår att få tag på och brukar kosta därefter. Okej då, men det har tydligen inte gällt mig... Det här exemplaret hittade jag i en second hand-butik och betalade en tia.

Jag kunde naturligtvis låtit den stå, men just i det ögonblicket gav jag upp och insåg att China Sky hör till mitt öde.
Nu är inte China Sky det allra värsta exemplet på långhårig 80-talshårdrock, eller pudelrock. Sångaren Ron Perry har en ruggig pipa och vet hur han ska använda den.

Gamle Molly Hatchet-gitarristen John Ingram är också med i detta tremannaband. Tydligen var också Danny Joe Brown med och startade China Sky efter att Molly Hatchet kraschlandat i mitten av 80-talet, han är dock inte med på skivan.

Kanske är det därför China Sky i alla fall har något förlåtande över sig. Det finns en liten, liten touch av sydstatsrock i deras musik. Det går fram rätt bra i upptempolåtarna.

Men de där obligatoriska balladerna kunde de uppriktigt låtit bli, där låter de som Toto eller Eagles på speed...

Nr: 2126/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar