The Musical Box: Mmm...Pop muzik

söndag 14 juli 2013

Mmm...Pop muzik

One-Hit-Wonders – Del 18

Tja, vad säger man? Man kan kanske påstå att Robin Scott var före sin tid med synthpop? Kanske var det därför M bara blev en One-hit-wonder?

M – NEW YORK LONDON PARIS MUNICH – 1979

M var ett mysterium. När den här plattan kom var det ingen som visste vem som egentligen låg bakom. Jag har för mig att det spekulerades en hel del...om allt från David Bowie till diverse obskyra new wave-band.
Senare visade det sig att mannen bakom M hette Robin Scott. En engelsman som tidigare bland annat jobbat ihop med Malcolm McLaren. Då föll mycket på plats.

McLaren var mannen bakom Adam & The Ants, Bow Wow Wow och en hel del annan ”konstig” new wave-pop.

M var 1979 precis lika konstigt. Det här var på tiden före Depeche Mode och hela synthvågen, techno och house, så den musik Robin Scott skapat var minst sagt annorlunda jämförd med annan dåtida kommeriell pop.

Synthbaserad musik, på gränsen till muzak, repetition och upprepning av samma melodislingor. Dansmusik utan tvekan, men anonym.

Låten Pop Muzik, med den entonigt upprepande textraden: ”Talking about mmm...pop muzik...” blev dock en stor hit. Ganska underhållande, men tjatigt...

Men mer än så blev det dock inte. Resten av låtarna på LP:n höll inte samma kvalitet, om man ens kan kalla det så. M gjorde ett par album till i början av 80-talet. Men det var inget som uppmärksammades i någon större grad.

Låten Pop Muzik har genom åren dock kommit tillbaka i diverse olika sammanhang...och är precis lika tjatigt entonig som den var 1979.

Nr: 1267/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar