The Musical Box: Upp som en sol...

söndag 14 juli 2013

Upp som en sol...

One-Hit-Wonders – Del 15

Reggie Knighton...hmm, vet inte ens om han kan räknas ens som en One-hit-wonder. Men hans låt VD got to Idi spelades en del på 70-talet...men ingen mer...

REGGIE KNIGHTON – REGGIE KNIGHTON - 1977

Reggie Knighton dök upp från ingenstans 1977, trodde man. Hans solodebut på LP, som kort och gott heter Reggie Knighton, var en märklig blandning av ballader och hård rock. Hans texter var humoristiska och slagfärdiga, melodierna egentligen starka, så det borde gått vägen.
Jag har bara fått tag i hans första LP, han gjorde en till efter den här. Där finns flera riktigt bra låtar. Givetvis VD got to Idi, en svidande kritik mot dåvarande Ugandadiktatorn, den sitter bäst kvar i minnet.

Tricentennial Woman och Glows in the Dark är också sköna små popmelodier. Men vissa av låtarna på skivan är rent ut sagt skräp.

Efter andra plattan blev det tyst och något mer har Reggie Knighton, vad jag vet, inte gett ut. Men helt okänd i musikbranschen var han inte.

Han var i början av 1970-talet gitarrist i amerikanska folkrockbandet Grass Roots och samarbetade med John Sebastian (Lovin Spoonful) på en av hans album.

Men vad som hände sedan har jag inte en aning om. Hans första platta är i alla fall kul att ha i samlingen. Lite udda.

Nr: 826/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar