The Musical Box: Arenarock av 38 Special

söndag 18 augusti 2013

Arenarock av 38 Special

Southern Rock - Del 11

38 SPECIAL – STRENGTH IN NUMBERS – 1986

Donnie van Zant är den yngste av de beryktade bröderna Van Zant. Storebror Ronnie var sångare i Lynyrd Skynyrd och förolyckades i den där flygplanskraschen. Yngsta brorsan Johnnie tog över och fick fart på Lynyrd Skynyrd igen. Mellanbrorsan Donnie hade däremot ett eget band, 38 Special.
38 Special sägs ha gjort en rad rätt hyfsade southern rock-plattor i början av sin karriär. Strength In Numbers från 1986, som är bandets åttonde album, har dock inte särskilt mycket sydstatsrock i sig.

Här handlar det i stället om typisk hård 80-talsrock, arenarock; Journey, REO Speedwagon, Foreigner...till och med Toto.

Tempot är högt och gitarriffen står som spön i backen. Men det är väldigt välpolerat och snyggt anrättat. Alldeles för trevligt och radiomässigt för att jag ska gilla det här.

Nej, Strength In Numbers är ingen LP jag kan rekommendera till folk som gillar southern rock. Det finns det nämligen inte mycket av.

De som har en viss känsla för AOR skulle dock förmodligen komma ganska bra överens med skivan.

Felet är bara att det inte finns några riktigt bra låtar att hänga upp sig på (jo, jag vet att Like No Other Night blev en mindre hit).

Nr: xxx/2222 (utrensad ur samlingen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar