The Musical Box: Bra Middle-of-the-road-pop

söndag 25 augusti 2013

Bra Middle-of-the-road-pop

HOLLIES – WRITE ON - 1975

Gjordes det nån riktigt bra middle-of-the-road pop i mitten av 70-talet egentligen? Det omedelbara svaret borde vara ett nej! Det säger ju sig själv.
Och gjorde verkligen Hollies nåt enda bra efter 1967 (läs Butterfly)?. Och så får åtminstone jag rysningar av minnet av en skiva som Romany (där Micke Rickfors var sångare i bandet och är den platta som rankas allra, allra lägst av ALLA Hollies-plattor – och de gjorde rätt många...)

Svaret borde alltså rimligen vara NEJ här också. Men det är det inte. 1975 gjorde nämligen Hollies en alldeles lysande liten pop-platta – Write On.

Eller vänta nu. För att verkligen tycka den är bra måste man nog nånstans långt inne gilla den där schlager-popen som var så inne i mitten av 70-talet. Åtminstone lite, lite grand...

Och nu får jag problem. För sån musik är egentligen bannlyst i min samling. Nästan i alla fall...

Om man säger så här i stället. Hollies var som bäst mellan 1964 och 1967, det tror jag nästan alla som följt bandet bara lite grand kan hålla med om. Deras 70-tal var däremot inte lika spännande. Det tror jag många också håller med mig om.

Så om man jämför Write On med precis allt annat Hollies gjort efter 1967, då är Write On riktigt bra. Den är dessutom mycket bättre än all annan liknande popmusik i England från samma tid.

Nu borde jag kanske utveckla varför jag tycker så. Men va sjutton. Om man säger så här då. Write On känns betydligt piggare och lite mer...innovativ. Sen är titelspåret rätt bra dessutom.

Nr: 465/2222

2 kommentarer:

  1. Ikke kun Write On, men også Star og My Island er gode pop sange. De er dog endnu bedre på Hollies Live Hits fra 1976 - hvor jeg for øvrigt så dem i Tivoli's koncertsal i København - Suk !!

    SvaraRadera