The Musical Box: Dickey Betts egen sanning

söndag 18 augusti 2013

Dickey Betts egen sanning

Southern Rock - Del 12

DICKEY BETTS & GREAT SOUTHERN – ATLANTA´S BURNING DOWN - 1978

En sak är säker. Dickey Betts fick aldrig några utmärkelser som mest nyskapande, eller mest innovativ för sitt album Atlanta´s Burning Down från 1978. Det året var det punk och new wave som gällde. Absolut inte southern rock.
Den här plattan är inget annat än en rejäl dos med svettig amerikansk sydstatsrock. Precis som den ska vara, som Allman Brothers och Lynyrd Skynyrd i början av 70-talet.

Den gamle Allman-gitarristen pumpar på med sin gitarr och presenterar den ena efter den andra låten med klassisk stadig, rejäl och pålitlig southern rock.

En sak till är också säker. Atlanta´s Burning Down är bra grejer. Här fuskas det inte, här är det Betts fylliga gitarrsound som gäller. En sanslöst skön skiva att lyssna på, om man är på rätt humör...

Är sinnesstämningen precis tvärtom, blir den här LP:n en ganska tradig upprepning av gamla vedertagna sanningar, sagda för länge sen...av Allman Brothers...

Men vid rätt tillfälle är Atlanta´s Burning Down en lysande skiva att lyssna på...

Kanske en dag när solen är på väg ner på andra sidan kullen, myggorna surrar, den heta värmen från ännu en sommardag lägger sig till ro och sommarens blommor doftar bedövande.

Nr: 154/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar