The Musical Box: För mycket Wet Willie

lördag 17 augusti 2013

För mycket Wet Willie

Southern Rock - Del 2

Skräpmusik har jag alldeles för mycket av. Flera av de där skivorna har hamnat i samlingen enbart för att jag av någon anledning vill ha ALLA med just den eller den gruppen. Ett riktigt surt inköp jag en gång gjorde var Wet Willies sista album från 1978...Which One´s Willie?

WET WILLIE – WHICH ONE´S WILLIE - 1978

Wet Willie var på sin tid, efter Allman Brothers och Lynyrd Skynyrd, ett av de bästa sydstatsrockbanden. Gruppen var till skillnad från ”de stora” ganska kraftigt influerad av soul, vilket gav Wet Willie från Alabama ett tämligen eget sound.

De gjorde en rad stora album i början och mitten av 70-talet. I slutet av det årtiondet splittrades gruppen, men det var knappast någon snygg sorti.
För Which One´s Willie?, har inte mycket med southern rock att göra. Här finns faktiskt inte ett enda fläskigt gitarriff och inte en enda låt som går att komma ihåg ens om man anstränger sig.

Här låter Wet Willie ungefär som det gjorde när Michael McDonald var sångare i Doobie Brothers...fast med flera extra lager med smör. Tänk bara den tanken...

Nr: xxx/2222 (utrensad ur samlingen)

Den nedre bilden är hämtad från innerfodralet till skivan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar