The Musical Box: Mer pop och elektro än jazz

söndag 4 augusti 2013

Mer pop och elektro än jazz

SWING OUT SISTER – IT´S BETTER TO TRAVEL – 1987

Bara två dagar efter att jag av misstag ”upptäckt” Swing Out Sister och deras album Kaleidoscope World dök också gruppens debutplatta upp...i en helt annan butik. Denna ödets oförutsägbara nyck kunde jag inte låta passera, jag köpte den skivan också...för en femma...
Om jag blev överraskad av Kaleidoscope World blev jag det ännu mer av It´s Better To Travel. Den är helt klart mycket roligare, som jag ser det.

På den här plattan var Swing Out Sister nämligen en trio. Här hade Corinne Drewery och Andy Connell med sig trummisen Martin Jackson. Det ger It´s Better To Travel ett fylligare och lite mer organiskt sound än på jazziga Kaleidoscope World, som i jämförelse känns väldigt ”teknisk” och lite stel.

Jag tycker mig också ana en dragning åt pop och elektro mer än åt jazz, vilket jag också tycker är bra. Jag tycker alltså bättre om It´s Better To Travel.

Men om det hänger enbart på soundet eller om det beror på att Swing Out Sisters två överlägset mest kända hits – Breakout och Twilight World - finns med på skivan kan jag inte svara på.

Nr: 1406/2222

2 kommentarer:

  1. Minns dem som trista och tråkiga. En skiva att göra sig av med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här plattan är rätt hyfsad ändå, däremot kan det nog bli så att Kaleidoscope world åker ut.

      Radera