The Musical Box: Michael McDonalds Doobies

lördag 31 augusti 2013

Michael McDonalds Doobies

DOOBIE BROTHERS – MINUTE BY MINUTE – 1978

Bli inte lurade av omslaget på den här skivan. Det är nämligen ingen Doobie Brothers-platta. Det är en skiva med Michael McDonald, Doobie Brothers är med och kompar i bakgrunden.
1978 och med skivan Minute By Minute var Doobies transformering från från ett ganska bra västkust- och southern rockband till soulpopjazz fullkomligt genomförd. Sångaren Michael McDonald hade tagit över helt och hållet. Eller nästan i alla fall.

Det verkar mest som en eftergift för bandet, men Patrick Simmons sjunger på en del låtar, You Never Change, Sweet Feelin´, Dependin On You och Don´t Stop To Watch The Wheels. Där kan man åtminstone ana hur Doobie Brothers kunde låta på den gamla goda tiden.
Tro nu inte att jag sågar McDonald bara rakt av. Han är en bra soulsångare och kan sitt jobb absolut. Men jag gillar inte vad som hände med Doobie Brothers när han tog över.

Det fanns redan 1978 tillräckligt med såna här band. Poppig radioanpassad souljazz, välkammad och prydligt. Lite Steely Dan, men inte lika bra.

Nåja, en låt till borde jag väl kanske nämna, What A Fool Believes. Inte för att den på något sätt har det allra minsta med Doobie Brothers att göra. Men det är en bra Michael McDonald-låt.

Nr: 702/2222

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar